In deze top 10 lijst kijken we naar de mooiste kerstmarkt in Nederland. Met de kerstman, kraampjes, muziek, lichtjes en Glühwein zijn dit stuk voor stuk sfeervolle kerstmarkten om te bezoeken. Allen in Nederland, dus ver hoef je er niet voor te reizen. Naar welke kerstmarkt ga jij dit jaar?

Kerstmarkt Leiden

10. Kerstmarkt Leiden

De top 10 lijst start met Leiden. Hier vind je maarliefst dertien dagen lang een sfeervolle binnenstad. Gelegen op het water van de Nieuwe Rijn is dit de enige drijvende kerstmarkt van Nederland.

Meer informatie: https://www.visitleiden.nl/nl/ontdek-leiden/specials/winter-wonder-weken/kerstmarkt-leiden

Kerstmarkt Garderen

9. Winterfair Garderen

Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes.

Meer info: http://winterfairgarderen.nl

Kerstmarkt Utrecht

8. Kerstmarkt Utrecht

 

kerstmarkt Haarzuilens

7. Haarzuilen Country and Christmasfair

Een bijzondere plek in deze top 10 tips is voor Haarzuilen. Zodra u hier onder de entreepoort doorloopt waant u zich in een sprookjesachtige omgeving vol lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties. In de ruim 240 verwarmde stands vindt u exclusieve kerstcadeaus, decoraties, lekkernijen, beauty en kleding. Door het bezoeken van de stands, het genieten van de muziek, ontspannen op het lounge terras, de heerlijke hapjes en drankjes en een spetterende licht en watershow, komt u volledig in kerstsferen.

Meer info: https://www.countrychristmasfair.nl

Kerstmarkt Deventer

6. Charles Dickensfestijn Deventer

Meer info: http://www.dickensfestijn.nl

Kerstmarkt Rotterdam

5. Kerstmarkt Rotterdam

Aan de voet van De Laurenskerk. Deze kerk lag in het verleden aan de rivier de Rotte die de bakermat vormde van Rotterdam. De imposante kerk werd gebouwd tussen circa 1449 en 1525 en is het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam.

Meer info: https://rotterdam.info/agenda/kerstmarkt/

kerstmarkt Valkenburg

4. Kerstmarkt Valkenburg

De leukste plaats om in kerstsferen te komen van 2016 in Nederland? Bezoek die in Valkenburg! De markten die in Kerststad Valkenburg georganiseerd worden, trekken al jaren tienduizenden bezoekers. Ook in 2016 is er reden genoeg om naar Valkenburg af te reizen om eens lekker over een van deze markt te komen slenteren.

Meer info: http://www.kerststadvalkenburg.nl

Kerstmarkt Dordrecht

3. Kerstmarkt Dordrecht

De Dordtse binnenstad wordt omgetoverd in kerstsfeer. De honderden monumenten en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes. Ook is er entertainment; van winterterrassen en straattheater tot Christmas sing-a-long!

Meer info: http://www.kerstmarktdordrecht.nl

Kerstmarkt Haarlem

2. Kerstmarkt Haarlem

Bijna winnaar van deze top 1o tips is Haarlem. Dit is één van de grootste van ons land. In het tweede weekend van december is de binnenstad volledig gehuld in kerstsfeer, staan er honderden kerstkramen en zingen koren mooie kerstliederen. Bezoek ook de speciale biermarkt van Jopenbier.

Meer info: https://www.haarlemmarketing.nl/highlights/evenementen/kerstmarkt

Kerstmarkt Maastricht

1. Kerstmarkt Maastricht

De absolute nummer 1 voor de top 1o tips is Maastricht. Deze markt is compleet vernieuwd. Dit jaar zal er nog meer sfeer en beleving zijn in Magisch Maastricht.  Er zal een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. De markt zal een nostalgische uitstraling krijgen omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. Kortom een reden om het Vrijthof dit jaar tijdens Magisch Maastricht te bezoeken.

Meer info: http://www.kerstmarktinmaastricht.nl