De naam superfood geeft aan dat je met een bijzonder gezond voedingsmiddel te maken hebt. Hoewel men vaak denkt dat er bijzondere productieprocessen zijn, gaat het eigenlijk gewoon vaak om gezonde natuurlijke producten die al veel jaren gewoon te koop waren. Superfood bevat veel voedingsstoffen, is van rijk aan antioxidanten en levert erg veel vitaminen en mineralen, met alle positieve gevolgen voor je gezondheid die daarbij horen.

In deze top 10 lijst leren we je de beste superfoods die eenvoudig in Nederlandse winkels te koop zijn.

10. Kokosnoten en kokosproducten

Kokos verhoogt je vetverbranding en helpt tegen verkoudheid, eczeem, koorts en keelpijn.

9. Hennep zaad

Hennepzaad bestaat voor 2/3 deel uit een zeer hoge kwaliteit eiwit dat heel veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten en daarom heel goed opneembaar is door ons lichaam. Dit betekent al dat je er energie van krijgt.

8.  Aloe Vera

Als plant heel eenvoudig in onderhoud en makkelijk bereikbaar, je koopt ‘m bijvoorbeeld voor een paar euro bij Ikea of Praxis.

7.  Fytoplankton

Marine phytoplankton garandeert een verbeterd en goed werkend immuunsysteem dankzij sterk werkende antivirale, antibacteriële en antischimmel kwaliteiten. Dit plankton levert tevens een fantastische bijdrage in het bestrijden van ontstekingen en de bijbehorende pijnverschijnselen.

6.  AFA Blauw-groene algen

Blauwgroene algen is een algensoort uit het Klamath meer in Oregon Amerika. Spirulina is een specifieke vorm van een blauwgroene alg die in troebel water groeit. Men claimt dat dit in het bijzonder goed is voor de aanmaak van stamcellen, lees hier verder.

5. Spirulina

Spirulina bevat de rijkste bron van eiwitten op aarde en kan je helpen je immuunsysteem en daarmee je gezondheid en vitaliteit op een hoger plan te krijgen.

4. Bijenproducten (honing, bijenpollen, propolis)

Bent U verkouden, heeft u keelontsteking, griep, of een andere infectie of wellicht een verminderde weerstand? Gebruik dan een natuurlijke stof dat al duizenden jaren door de honingbij gebruikt wordt om infecties te bestrijden, n.l. Propolis. Propolis kunt U beschouwen als een natuurlijk, plantaardig antibioticum met als voordelen: niet schadelijk, veroorzaakt geen gewenning en tast de darmflora niet aan. Kijk bijvoorbeeld eens bij Dofo natuurproducten.

3. Maca

Superfood maca werkt als een adaptogeen en brengt hormonen in balans, geeft energie, verhoogt libido en vergroot uithoudingsvermogen.

2. Cacao

Rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Cacao is ook een goede bron van ijzer. Niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om ondermeer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.

1. Goji bessen

Op de hoogste plaats in de top 10 lijst van beste superfood staan Goji bessen. Ze bevatten weinig calorieën en veel antioxidanten. Ze zijn rijk aan aminozuren; ze bevatten er wel 18, waarvan 11 zogenaamde essentiële aminozuren. Deze kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten dus uit voeding worden gehaald. Goji bessen bevatten tevens ijzer, vezels, fructose en 21 soorten mineralen. Meer lezen over de bijdrage aan je gezondheid die deze bes levert? Lees hier verder.

pure cacao

Pure cacao

hennepzaad

Hennepzaad

Goji bes

Goji bes