Panorama foto Kaapstad

Met het kleinste gemak bezoek je tegenwoordig de gevaarlijkste steden of meest afgelegen locaties te wereld. In deze top 10 lijst kijken we hoe verstandig dit is. Sommige plaatsen kun je namelijk het best vermijden vanwege gevaarlijke omstandigheden. Dus als je als toerist de ultieme vakantiebestemming kiest, weet je dan wel hoe veilig het is? Neem in ieder geval voldoende voorzorgsmaatregelen als je naar de gevaarlijkste steden ter wereld reist. Hieronder lees je de top 10 van gevaarlijkste steden ter wereld in oplopende volgorde.

10. Caracas, Venezuela

Dit is de hoofdstad van Venezuela en het is op dit moment een strijdplaats voor veel drugsbendes. Overvallen en diefstal zijn aan de orde van de dag, waardoor dit een ongewenste bestemming is voor de meeste toeristen. Veel andere steden in Venezuela hebben ook een hoge misdaadcijfers.

Caracas

9. Ciudad Juarez, Mexico

Mexico’s problemen met de drugshandelaren zijn bekend en Ciudad Juarez is een van de meest gewelddadige steden van het land op dit moment. De politie wordt vaak gebruikt of omgekocht door drugsbendes, wat betekent dat veel misdaden ongestraft blijven.

Ciudad Juarez.

8. Cape Town, South Africa

Als gevolg van de armoede en sociale onrust in deze stad is er extreem hoge criminaliteit. Deze stad verdient dus zeker een plek in de top 10 van gevaarlijkste steden ter wereld. Hoewel veel toeristen worden aangetrokken door Zuid-Afrika vanwege zijn natuurlijke schoonheid en de nabijheid van natuurgebieden en andere attracties, kan Cape Town een gevaarlijke plaats zijn. Het is mogelijk om een ​​bezoek aan deze stad te brengen, maar vermijdt de gevaarlijke delen van de stad en reis ’s nachts niet alleen.

 

Kaapstad

7. Rio de Janeiro, Brazilië

Er zijn veel gevaarlijke steden in Brazilië, maar omdat er veel toeristen speciaal naar deze stad gaan hebben we deze ogenomen in de top 10. De stad is mede door grote zuiveringsacties voor de olympische spelen in 2016 een stuk veiliger dan tien jaar geleden, maar misdaden op straat en vooral ’s nachts komen nog vaak voor. Het is mogelijk om van de resorts en stranden van deze stad te genieten, maar het gezond verstand moet je vooral erbij houden.

rio de janeiro

6. Guatemala stad, Guatemala

Hoewel Guatemala veel toeristische attracties heeft, wordt het geplaagd door drugsgeweld. Het heeft een hoog aantal moorden, straatroof, overvallen en carjackings. Het is aan te raden om bij een bezoek aan Guatemala in veiligere regio’s te blijven en de stad over te slaan.

guatamala

5. Acapulco, Mexico

Nog niet zo lang geleden werd deze stad beschouwd als een veilige en luxe resort. Hoewel het toerisme naar Acapulco nog steeds populair is, heeft drugsgeweld dit tot een gevaarlijk gebied gemakt. Uit recente statistieken blijkt dat deze stad één van ’s werelds hoogste aantal moorden (142 per 100.000 inwoners) heeft. Bezoekers van Acapulco worden geadviseerd op het terrein van de resorts te blijven.

guatamala

4. Bagdad, Irak

In de top 10 lijst hoort Bagdad zeker thuis. Deze stad is veel in het nieuws vanwege oorlog en strijd tegen terreur. Bomaanslagen, geweervuur ​​en andere gewelddadige gebeurtenissen komen vaak voor in Irak. De toekomst van Irak is zeer onzeker als de Amerikaanse troepen vertrekken uit het land. Bagdad kent onvoorspelbare uitbraken van terrorisme en wordt afgeraden voor Amerikaanse en Europese toeristen. Je moet hier niet snel komen zonder goede reden.

Bron: nu.nl

3. Kabul, Afghanistan

Dit is een van de meest gevaarlijke steden in de wereld voor onbepaalde tijd. Het is nog steeds een oorlogsgebied, hoewel de Amerikaanse troepen geleidelijk vertrekken uit het land. Terreur aanslagen, waaronder veel bombardementen zijn nog steeds aan de orde van de dag. Kabul wordt geconfronteerd met een zeer onzekere toekomst en zal nog een lange tijd zijn plek verdienen in deze top 10 lijst van meest gevaarlijke steden ter wereld. Net als Bagdad overigens.

Kabul

2. Karachi, Pakistan

Pakistan kent veel politieke onrust. De criminaliteit en terrorisme tiert welig. Moorden komen vaak voor, evenals zelfmoordaanslagen en bendeoorlogen. Karachi is een van de centra van dit geweld en de toeristen wordt geadviseerd om deze stad over te slaan.

Bron: Kaleidoscope

Karachi
san pedro sula

1. San Pedro Sula, Honduras

Deze absolute topper van deze top 10 van gevaarlijkste steden ter wereld is San Pedro Sula in Honduras. Deze stadstaat al jaren hoog in de lijst met gevaarlijkste steden. De statistieken zeggen dat hier het hoogste moordaantal per 100.000 inwoners per jaar is, namelijk zo’n 169.  Wapenhandel is aan de orde van de dag, waardoor er veel wapens in omloop zijn. Meid deze stad dus als toerist!