© creativecommonsstockphotos | Dreamstime Stock Photos

Wil je legale software downloaden voor je computer? Hier kun je de top 10 bekijken van beste websites ter wereld waar je gratis legale software kunt downloaden. De meeste software is eenvoudig te downloaden en kost helemaal niets. Voor sommige software kun je een light versie downloaden, maar moet je bijbetalen voor de volledige versie. Je downloadt de software eenvoudig via deze websites. Lees dus snel verder voor de beste websites om gratis legale software te downloaden.

10. Tucows

Tucows is de oudste website waar je gratis software kunt downloaden. Je vindt er handige links en heeft een grote zoekindex, waar je handig software kunt zoeken en vinden. Bezoek de website: www.tucows.com

9. Filehorse

Filehorse heeft zich gespecialiseerd in gratis software voor het windows systeem. Heb je dus een windows computer en ben je op zoek naar gratis legale software, kijk dan op deze website.  Bezoek de website: www.filehorse.com.

8. Download 3000

Download 3000 is een handige website waar je zowel voor Apple’s Mac’s als Microsoft computers software kunt downloaden. Je vindt op deze website ook handige reviews en tips. Bezoek de website: www.download3000.com.

7. Soft 32

Soft32 is de enige bekende website dat voor meerdere platformen als Apple’s Mac of Windows software aanbiedt, met een handige zoekfunctie per categorie. Zo vindt je eenvoudig per categorie de software die je zoekt. Bezoek de website: www.soft32.com.

6. Freeware files

Freeware files heeft verschillende soorten software, zoals spelletjes, videobewerking, audio en antivirus software. Bezoek de website: www.freewarefiles.com

5. Filehippo

De website van Filehippo bestaat al sinds 2004 en deze beveelt gratis software aan die meestal open source is. Dit betekend dat er geen licentiekosten zijn voor de meeste programma’s en dat iedere ontwikkelaar die interesse heeft mee kan ontwikkelen. Ze maken ook eigen software, zoals scanners en update-software die zorgt dat je computer over de laatste software beschikt. Bezoek de website: www.filehippo.com.

4. Softpedia

Softpedia is een website waar je naast de downloads ook andere informatie vindt, zoals reviews en een encyclopedia over software. Zo kun je altijd extra informatie vinden over de software die je gebruikt. Bezoek de website: www.softpedia.com

3. Brothersoft

Brothersoft is één van de meest bezochte websites, als het gaat om het eenvoudig downloaden van software voor Linux, Mac en Windows. Brothersoft heeft zo’n 220000 gratis programma’s, die uiteenlopen van scripts, drivers, browsers, widgets, software, spelletjes, apps en achtergronden om je bureaublad aan te kleden. Bezoek de website: www.brothersoft.com.

2. Softonic

Softonic is een bekende portal website met gratis software downloads. Zij hebben sinds kort ook een vragen & antwoorden afdeling, waar je direct je vragen kwijt kunt over de software. Deze website heeft naar computer software ook legale en gratis software voor op smartphones. Bezoek de website: www.softonic.com.

1. CNet Download

De terechte nummer één van websites waar je legale en gratis software kunt downloaden is CNet Download. Je kunt de software hier eenvoudig aanklikken en downloaden. Je doorzoekt hun website per categorie. De website bestaat al sinds 1996, maar wordt steeds actueel gehouden en vanuit de hele wereld goed bezocht. Je vindt hier software voor mobiele devices, Windows, Linux and Mac. Bezoek de website: www.download.com.