Nu het bijna weer zomer is wil iedereen niets liever dan naar buiten. De zon in en het strand op. In deze top-10-lijst geven we je de beste plekjes op het strand, voor een lunch, diner, borrel of zwoel feestje  bij zonsondergang.

10. Timboektoe

Paradijs aan de Noordpier. Van horen zeggen gelegen aan één van de beste surfstranden van Nederland. Op de kaart staan biologische seizoensproducten. Kom hier voor een romantisch diner op het strand en een prachtige zonsondergang.

Info
Reyndersweg 1,
1951 LA Velsen-Noord
Website: Timboektoe
+31251373050

Timboektoe

9. Woodstock 69

Zij wilden een plek creëren waar iedereen zich thuis zou voelen. Waar het niet belangrijk is wat je bent of wat je doet, maar wie je bent. Waar het niet uitmaakt wat voor kleren je aan hebt of wat voor een auto je rijdt, zolang jij je er maar lekker en relaxed bij voelt. Een plek waar een goede sfeer heerst en je kunt genieten van lekkere muziek, leuke mensen en natuurlijk zon, zand en de zee. Jong en oud kunnen hier terecht in het felle en funky decor voor zowel een heerlijke stranddag, een hapje eten of om de zomer te vieren tijdens één van de feesten.

Info
Zeeweg 94, tent 7
2051 EC, Bloemendaal aan Zee
Website: Woodstock 69
+31650646923

Woodstock

8. Tijn Akersloot

Bij Tijn kun je het hele jaar door genieten van een relaxte sfeer, goed eten en natuurlijk het strand. Ga lekker zitten op het terras en kijk naar de surfers en suppers, doe mee met een rondje beachvolleybal of yoga of laat de zon het werk doen en strek je uit op een strandbedje. Ze serveren heerlijke pizza’s, je kunt hier de hele dag en avond blijven hangen.

Info
Boulevard Paulus Loot 1B
Zandvoort (Zuidstrand)
Website: Tijn Akersloot
+31235712547

Tijn Akersloot

7. George No. 5

Strandtent & paviljoen, restaurant en feestlocatie in Zandvoort voor elke gelegenheid zoals verjaardagen, trouwen op het strand. een reünie, een babyshower, pensionering van een collega, of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt. We kennen George al een tijdje vanuit Amsterdam, maar nu kunnen we ook genieten van deze New York geïnspireerde Franse bistro in Zandvoort.

Info
Boulevard Barnaart 65
2041 JA Zandvoort
Website: George No. 5
+31235713366

George no 5

6. Blijburg

Blijburg is een eigen koninkrijk waar we onze eigen regels maken en waar iedereen welkom is. Het stadsstrand van Amsterdam. De combinatie van strand en stad maakt deze strandtent een geweldige locatie om een dagje rust met de pracht van de Amsterdamse grachten te combineren.

Info
Pampuslaan 501
1087 LA – Amsterdam
Website: Blijburg
+31204160330

blijburg

5. De Staat

Niet voor niets al eens eerder uitgeroepen tot de beste strandtent van Nederland door tijdschrift De Nieuwe Revu. De Staat streeft naar gezonde leefomstandigheden voor mens en dier. Het personeel is er ontzettend vriendelijk en de robuuste inrichting geeft nog eens een extra fijne sfeer aan deze locatie.

Info
Strand Zuid 4, Strandslag 10
2508 AC Den Haag
Website: De Staat
+31703388860

De Staat

4. Beachclub Royal

Liever tot in de late uurtjes dansen met de voetjes in het zand? Een echte beachclub met een luxe uitstraling. Mede door de goede service en gastvrijheid is ook dit strandpaviljoen al 2 keer uitgeroepen tot de beste van Nederland. Daarbij is in Hoek van Holland nog eens veel meer te beleven dan alleen maar de fijne stranden te bezoeken.

Info
Zeekant 37
3151HW Hoek van Holland
Website: Beachclub Royal
+31174383438

Royal

3. Whoosah

WHOOSAH is dol op feestjes. Élke zondag is WHOOSAH dé plek om lekker te dansen, met internationale DJ’s die je alleen op grote festivals ziet. Deze strandtent behoort met zijn wereldse keuken en maandelijkse wisselende kaart zeker bij de favorieten.

Info
Zwarte Pad 66
Scheveningen
Website: Whoosah
+31681284027

Whoosah

2. Ubuntu Beach

De sfeer bij deze strandtent in Zandvoort is geïnspireerd op Bali en Ibiza en de naam komt uit Afrika. Ubuntu is namelijk een Zuid-Afrikaanse levenswijze en staat voor ‘I am what I am because of who we all are’. Lekker jezelf zijn. En dat is hoe je je voelt als je hier zit. Eén met de zomer, het strand en de zee. Er heerst altijd en relaxte sfeer en ze hebben een uitgebreide kaart voor lunch en diner.

Info
Boulevard Paulus Loot 1
Zandvoort
Website: Ubuntu Beach
+31238550505

Ubuntu Zandvoort
Republiek Bloemendaal

1. Republiek

De winnaar van deze top-10-lijst met beste strandtenten van Nederland is Republiek. Een relaxte vibe, heerlijk eten en een mooi strak uiterlijk. Dat is Republiek. Al jaren een van de vaste stekjes van Bloemendaal aan Zee. Er is veel ruimte voor iedereen.

Info
Zeeweg 94
2051 EC Bloemendaal
Website: Republiek Bloemendaal
+31174383438